Akademija okoljskega komuniciranja

Gre za vrsto izobraževalnih dogodkov z dvema namenoma:
– strokovnjakom pokazati način učinkovitega komuniciranja njihovega znanja zainteresirani javnosti
– prenos strokovnih vsebin na poljuden način širši javnosti.
Pri tem spodbujamo sodelovanje z eminentnimi profesorji, televizijskimi režiserji, uredniki, ekonomisti, novinarji, animatorji, mladimi raziskovalci, šolarji …

Projekti:

Konferenca o odpadkih in embalaži v okolju
Ob svetovnem dnevu okolja, 5.6.2012 smo v sodelovanju z Agencijo za okolje in Ventovarno pripravili konferenco na tematiko odpadkov, s poudarkom na embalaži. Ob robu konference je potekal emBAlaZAR – bazar embalaže.
Več o sami konferenci si preberite TUKAJ

konferenca-odpadki-11 konferenca-odpadki-2

eko-konferencaEko konferenca
Konferenca je namenjena tako predstavnikom državnih organov, občin, gospodarstva kot tudi predstavnikov civilne družbe in nevladnih organizacij. Vzporedno z konferenco poteka tudi sejem okoljskih NVO
Več o Eko konferenci si preberite TUKAJ in TUKAJ

eko-konferenca-1 eko-konferenca-2

eko-turizemEko turizem
Konferenca o Eko turizmu je mednarodna konferenca veleposlanikov, strokovnjakov in predstavnikov države na temo eko turizma in primerov dobrih praks v Sloveniji in v tujini.
Več o konferenci Eko turizem si lahko preberete TUKAJ

eko-turizem-1 eko-turizem-2

Bridging the Gap
Mednarodna tridnevna okoljska konferenca, ki je potekala v Portorožu maja 2008. Udeležili so se je številni tuji in slovenski strokovnjaki in predavatelji.
Več si preberite TUKAJ

Projekti znotraj natečaja Planetu Zemlja prijazna šola/vrtec

kvkKaravana varne kemije
Predavanja v zainteresiranih in javnih institucijah na temo toksinov v hrani, čistilih, oblačilih, kozmetiki,… Poteka od maja 2010 dalje. Obiskali smo že prek 50 ustanov, ter skoraj 100 skupin slušatelje.
Več si lahko preberete TUKAJ.

kvk-1 kvk-2

pot-logo12Pot prilagajanja podnebnim spremembam
Predavanja v zainteresiranih in javnih institucijah na temo potrebe po prilagajanju podnebnim spremembam. Poteka od septembra 2010. Nosilka projekta je mag. Tanja Cegnar, svetovalka za podnebne spremebe na ARSO. Obiskali smo že prek 10 ustanov.

zemljo-sonam-posodili-otroci1Zemljo so nam posodili otroci
Gre za vseslovenski raziskovalni projekt za učence zadnje triade OŠ in dijake SŠ, ki poteka že od leta 2006. Mladi skozi raziskovanje lokalnega okolja nominirajo najboljše, ki s svojim zgledom in dejanji, prispevajo k boljši kvaliteti bivanja v občini.
Več o projektu si preberite TUKAJ

zemljo-2 zemljon-1

eko-generacijaEko generacija
Cilj projekta je izobraziti mlade v odgovorne in raziskovalne opazovalce našega Planeta Zemlja. Obenem jim nudimo možnost pridobivanja znanj s področja novinarstva in zavedanje, da imajo tudi sami možnost vplivanja na odločitve odraslih – predvsem na področju kvalitete bivanja teh in prihodnjih generacij.
Več o projektu si preberite TUKAJ

eko-generacija-11 eko-generacija-2

varcna-slo1 Varčna Slovenija
Varčna Slovenija je celoletni vseslovenski projekt, katerega namen je ozaveščanje treh ciljnih javnostih (otrok, voznikov, gospodinjstev) o možnostih varčevanja z energenti v vsakdanjem življenju. Več o projektih si lahko preberete tukaj.