Razdeljevanje sadja in zelenjave v šolah

sadjeEvropska komisija je včeraj sprejela končno porazdelitev sredstev EU za razdeljevanje sadja in zelenjave v šolah za šolsko leto 2013/2014. V programu bo sodelovalo 24 držav članic in Hrvaška po pristopu, za sodelovanje pa se niso odločile Švedska, Finska in Združeno kraljestvo.

Za program bo v šolskem letu 2013/2014 skupaj na voljo 90 milijonov evrov sredstev, največje upravičenke pa so Italija, Poljska, Nemčija, Romunija in Francija. Slovenija bo iz programa za obdobje 2013/2014 prejela 671.775 evrov sredstev.

To bo peto leto izvajanja programa za razdeljevanje sadja v šolah. V zadnjem šolskem letu, za katerega so na voljo podatki, 2011/2012, je na ta način obroke sadja in zelenjave v šolah prejelo več kot 8,1 milijona učencev v sodelujočih državah članicah.

Program, za katerega EU zagotavlja sofinanciranje, ki ga morajo države članice dopolniti z javnimi ali zasebnimi sredstvi, pomeni pomembno pobudo za krepitev zdravega prehranjevanja med otroki, ki tako lažje razvijejo bolj zdrave prehranjevalne navade za vse življenje.

Vir: PEK

Foto: FreeDigitalPhotos.net