Četrta Eko konferenca že tik pred vrati

Levoda Četrta Eko konferenca že tik pred vratitošnje mednarodno leto voda bomo ob robu Svetovnega dne Zemlje obeležili s četrto Eko konferenco, ki bo 23. aprila od 9.30 dalje potekala na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani, rdeča nit petih razprav pa se bo vila ravno okrog osnovne dobrine - vode.

Zaradi nezadostnega dostopa do čiste vode in sanitarnih storitev ter slabe higienske prakse vsako leto umre več kot 2,5 milijona otrok, zato bomo pozornost namenili nagovoru Klemena Miheliča, ki je skupaj s Tomom Križnarjem raziskoval razmere v Darfurju in tudi ustanovil Zavod H.O.P.E. Navedeni problem pomanjkanja in načrtnega zastrupljanja vode pa je Miheliča tudi spodbudil, da je pričel s projektom zbiranja sredstev za vrtalno napravo za iskanje vode v Darfurju.

Cilj letošnje Eko konference je dokazati odvisnost vode z zdravjem, gospodarstvom, kmetijstvom, podnebnimi spremembami in ostalimi energenti.

Dogodek bo spremljal tudi Eko bazar, kjer se bodo predstavljale slovenske nevladne organizacije in druge ustanove s svojimi okoljskimi projekti in izdelki, prostor pa bo zapolnilo tudi nekaj priložnostih Eko razstav z deli otrok.

Comments are closed.