Zmaga Eko relija je šla ekipama Opla Ampere in Toyote Prius

eko-reli-2013V petek se je uspešno zaključil tretji Eko reli, ki ga društvo Planet Zemlja organizira od leta 2009 na vsaki dve leti. Izjemno dobro vzdušje in odlični rezultati nakazujejo smiselnost projekta, ki bo morebiti postal letni dogodek. Med 21 sodelujočimi ekipami je bilo 18 tekmovalnih, ki so v povprečju porabile 3,32 litra na 100 kilometrov.

Prvo mesto sta si delili ekipa z imenom Prvaka, v kateri sta bila Brane Kuzmič in dr. Henrik Gjerkeš in ekipa Toyota Lovše, v kateri sta vozila Franc Lovše s sovoznikom.

Posebno nagrado je dobila ekipa Peugeot Ion z električnim avtomobilom Peugeot Ion, ki je z enim polnjenjem zmogla celotno traso, dolgo 130 km, porabila pa za približno 1,5 eura energije.

Tokratni Eko reli je znova dokazal, da je varna vožnja tudi varčna in zato okolju bolj prijazna. Udeleženci so slišali kar nekaj uporabnih nasvetov, skozi vožnjo, ki je sledila navodilom organizatorja pa ugotovili, da so taki nasveti še kako uporabni in pripomorejo k manjšemu onesnaževanju v prometu.