Dobrodelna nota Pivovarne Laško

pohodnikV soboto, 4. maja, se nadaljuje serija pohodov v okviru akcije Gremo v hribe, v sklopu katere bodo v šestih mesecih organizirani pohodi na dvanajst slovenskih planinskih postojank.

Pivovarna Laško želi z akcijo, ki nosi podnaslov Zlatorogova transverzala ponosa, svojo najbolj prepoznavno blagovno znamko – Zlatorog – povezati s simbolom slovenstva, hribi in planinami, z aktivnim preživljanjem prostega časa in prijetnim druženjem. Seveda pa akcija Gremo v hribe nosi tudi dobrodelno noto, saj bo Pivovarna Laško za vsakega pohodnika, ki se bo vpisal v spominsko knjigo, slovenskim planinskim društvom podarila sredstva za obnovo in vzdrževanje planinskih poti. Cilj tokratnega pohoda je Koča na Kopitniku nad Rimskimi Toplicami.

Zlatorogova transverzala ponosa (ZTP) združuje dvanajst pohodov na dvanajst slovenskih hribov, kjer bo organiziranih dvanajst družabnih srečanj vseh ljubiteljev planin, zdravega načina življenja in druženja. Zlatorog pa bo po gorskih poteh najbolj zagrete popeljal še v Zavetišče na Planini nad Vrhniko, v Mariborsko kočo na Pohorju, v Dom na Mirni gori, h Koči na Blegošu, h Koči na Menini planini in h Koči na Dobrči. 6. julija se bomo srečali še na Domžalskem domu na Mali planini, nato pa sledi poletni premor vse do sredine avgusta. Naše poti se bodo ponovno srečale na Nanosu pri Vojkovi koči, nato pri Kosijevem domu na Vogarju in še na Šmohorju, kjer bo, tako kot lani, zaključni dogodek Zlatorogove transverzale ponosa za leto 2013.

Druženje bo potekalo v soboto, 4. maja, planince pa pričakujejo na cilju na Koči na Kopitniku od 8. ure dalje.

Pohodnike na vrhu čakajo pester zabavni program, dobra hrana in pijača, smeh, ples ter družabne igre. Vse družabne igre bodo hkrati nagradne, saj bo Pivovarna Laško udeležence razvajala s svojimi praktičnimi darili.