Food revolution day v mestu heroj

foodrevolution-logo1 Food revolution day v mestu herojV Mariboru, se bo letos prvič v Sloveniji odvil Food Revolution Day, dan osveščanja o zdravi hrani, njenem izvoru in možnostih priprave le-te. Dogodek organizira društvo Planet Zemlja v sodelovanju s časopisno hišo Večer. Oče projekta Jamie Oliver, svetovno znani kuharski mojster, zadnja leta pa tudi dobrodelnik ki svoje znanja uporablja za osveščanje javnosti o pomenu zdrave prehrane, je s projektom uspel aktivirati prek 800 ambasadorjev iz prek 80 držav sveta. Gre za prostovoljce, ki so prepoznali pomen globalnega gibanja, ki skozi osveščanje prinaša v okolje večje zavedanje o nevarnostih predelane hrane in prednostih sveže, lokalno pridelane in doma pripravljene hrane.

V okviru dogodka bo v petek, 17.5.2013 Na trgu Leona Štuklja med 12. in 20. uro potekalo pestro dogajanje z glasbenim programom in zanimivimi gosti, vsebinsko pa bo dogodek osredotočen na osveščanje ljudi o pomenu zdrave, lokalno pridelane hrane ter možnosti uporabe nepredelanih živil.

Na odru boste lahko slišali nagovore javnih osebnosti, med drugim tudi župana mestne občine Maribor dr. Andreja Fištravca, ter glasbene skupine: The Dreams, Tresperados, Teo Aničić iz Splita, Ulixes, On in njegovi. Na trgu pa bodo tudi stojnice, kjer bo potekalo osveščanje obiskovalcev z nasveti o zdravi prehrani, degustacija zdravih živil in druga ponudba okolju in ljudem prijaznih produktov in storitev.

Po dogodku bo projekt Food Revolution svojo pot nadaljeval po slovenskih šolah in drugih ustanovah, vse do maja 2014, ko bo znova zaživel na enem izmed slovenskih trgov v obliki tretjega Food Revolution Day-a.

Comments are closed.