Jamie Oliver o zdravi hrani

jamie1 Jamie Oliver o zdravi hraniJamie Oliver, pobudnik in osrednji ambasador projekta Food Revolution Day, svetovno priznani kuhar in ustanovitelj kampanje, meni, da vsekakor ne storimo dovolj za ohranitev zdravega planeta. In ker se zdrava hrana neposredno navezuje tudi na zdravo okolje, bi po mnenju Oliverja vsekakor morali nekaj spremeniti.

»Ne, gotovo ne naredimo dovolj. Že na primeru zadnjih škandalov s konjskim mesom je povsem jasno, da obstajajo številni problemi pri globalni pridelavi hrane in stvari moramo spremeniti,« je zatrdil Oliver.

V okviru spektakularnega dogodka Food Revolution day v Sloveniji bo v petek, 17. maja 2013, na trgu Leona Štuklja med 12. in 20. uro potekalo pestro dogajanje z glasbenim programom in zanimivimi gosti, vsebinsko pa bo dogodek osredotočen na osveščanje ljudi o pomenu zdrave, lokalno pridelane hrane ter možnosti uporabe nepredelanih živil.

Na odru boste lahko slišali nagovore javnih osebnosti, med drugim tudi župana mestne občine Maribor dr. Andreja Fištravca, ter glasbene skupine: The Dreams, Tresperados, Teo Aničić iz Splita, Ulixes, On in njegovi. Na trgu pa bodo tudi stojnice, kjer bo potekalo osveščanje obiskovalcev z nasveti o zdravi prehrani, degustacija zdravih živil in druga ponudba okolju in ljudem prijaznih produktov in storitev.

Po dogodku bo projekt Food Revolution svojo pot nadaljeval po slovenskih šolah in drugih ustanovah, vse do maja 2014, ko bo znova zaživel na enem izmed slovenskih trgov v obliki tretjega Food Revolution Day-a.

Comments are closed.