Aktivnosti Zavoda 112 za ohranitev zdravja posameznikov

tek Aktivnosti Zavoda 112 za ohranitev zdravja posameznikovOdnos do narave se v veliki meri odraža tudi v odnosu do lastnega zdravja, za katerega pa sami najlažje poskrbimo s primerno in pravočasno preventivo. Evropska komisija je pripravila delovni dokument z naslovom Vlaganje v zdravje, ki ga je podprl tudi slovenski Zavod 112, še posebej v delu, ki poudarja pomen preventive, ki velja za najboljšo investicijo v zdravje.

Cilj komisije je s svetovanjem in promocijo dobrih praks pomagati državam članicam pri učinkovitejši porabi proračunskih sredstev, namenjenih sociali in zdravstvu. Učinkovitejša poraba denarja, strukturne reforme in vpeljava novosti v zdravstveni sistem naj bi prinesli večjo učinkovitost zdravstva, uporabnikom pa več zdravja.

Zavod 112, zavod za zdravo življenje, kulturo bivanja in dialoga, katerega cilj je osveščanje širše javnosti o aktualni zdravstveni problematiki ter predvsem o različnih možnostih izobraževanja na področju preventive v ta namen pripravlja javno pobudo vezano na potrebo obnovitve slovenske nacionalne strategije in celostnega pristopa obravnavanja problematike prekomernega uživanja alkohola. Cilj pobude je, med drugim, uvedba konkretnih svetovalnih in izobraževalnih aktivnosti, ki bodo pripomogle k večji učinkovitosti zdravstva ter predvsem večji ohranitvi zdravja posameznikov.

Obenem se bo Zavod 112 aktivno vključil v izobraževalne procese otrok in mladostnikov, saj je za šolsko leto 2013/2014 podpisal sodelovanje pri družbeno odgovornem in izobraževalnem projektu Planetu Zemlja prijazna šola/vrtec, kjer bo pokrival področje preventive, ki velja za najboljšo investicijo v zdravje.

Comments are closed.