Uporabite stvari več kot enkrat

kopalke Uporabite stvari več kot enkratOb začetku kopalne sezone sta Center ponovne uporabe Tepanje in Vojnik ter Javno komunalno podjetje Slovenske Konjice z roko v roki poskrbela za spodbujanje trajnostne mode in aktivnega preživljanja prostega časa na domačem kopališču. V ta namen so pripravili atraktiven dogodek pod imenom »Kopalkinih igrivih 60!«, v okviru katerega so predstavili zanimivo modno revijo zgodovinskih kopalk od 50. let do danes. Z dogodkom pa so obeležili tudi 60 let delovanja in skrbi za čisto in varno lokalno okolje, Javnega komunalnega podjetja Slovenske Konjice.

Ustvarjalne modne oblikovalke Centra ponovne uporabe so, iz že odsluženih kosov oblačil ustvarile unikatne in očarljive izdelke in kreacije, ki so obiskovalce ponesle v čas, ko je bilo vse drugače - ko je bila voda v rekah čista, ko je pojem odpadki nosil še nedolžen predznak. Seveda pa ni le tekstil tisti, ki se ga lahko uporabi več kot 1x.

Več kot le 1x lahko uporabite predmete tudi doma, v svojih gospodinjstvih, v službi, v izvajanju prostočasnih aktivnosti … Na ta način varujete z energijo, dobrinami pa tudi z denarjem. Ko začnete razmišljati in živeti v stilu več kot 1x in se odločate za nakup oblačil in uporabnih predmetov, ki so nastala s predelavo že rabljenih, pomagate ohranjati delovna mesta v lokalnem okolju in pomagate pri izgrajevanju družbene odgovornosti ter sooblikujete varno in zdravo okolje.

V poletnem času pa je dobro vedeti tudi, da je tudi osvežitev lahko zelo blizu, skoraj pred vašimi vrati. Preverite, kje v vaši bližini je na voljo urejen bazen, mestna plaža in se na osvežitev tja odpravite, kot v starih časih - s kolesom.

Comments are closed.