Že peto leto zapored z odpadnim papirjem za šolo Piali Ashar Alo v Indiji

papirV petek se je v Celju zaključila tradicionalna, že 5. okoljsko-humanitarna akcija Ohranimo Slovenijo, pomagajmo Indiji 2012/2013 pod častnim pokroviteljstvom poslanke v Evropskem parlamentu dr. Romane Jordan. Odpadni papir so po vsej Sloveniji lahko prispevali prav vsi – vrtci, šole, podjetja, organizacije, posamezniki idr.

Sredstva za šolo Piali Ashar Alo v Indiji, ki jo obiskujejo najrevnejši tamkajšnji otroci in ki jo vodi Slovenka Mojca Gayen s svojim možem Anupom, pa so lahko prispevali tudi na druge načine – z zbiranjem kovancev, organizacijo dobrodelnih bazarjev, koncertov … Sodelujoči so skupaj zbrali več kot 30.000 kg odpadnega papirja, z njegovo odprodajo in drugimi zbranimi sredstvi pa v dobrodelne namene prispevali 2.700,80 €.

Največ denarja so letos zbrali dijaki I. gimnazije v Celju, ki so v petek na zaključni prireditvi gostili poslanko Evropskega parlamenta dr. Romano Jordan, indijskega veleposlanika nj. eksc. g. Jayakarja Jeroma in eno prvih slovenskih prostovoljk na šoli Piali Ashar Alo go. Tanjo Užmah Mosquera.

Več si lahko preberete tukaj.