Sončna sobota v hribih na svežem zraku

GVH-2Na zaključnem dogodku akcije Gremo v hribe za leto 2013, se je pri planinskem domu na Šmohorju zbralo rekordno število pohodnikov. V Zlatorogovo knjigo se je vpisalo kar 1519 pohodnikov in kolesarjev, ki so v čudovitem vremenu lahko uživali ob igrah, plesu, smehu in veselju.

Šmohor nad Laškim je sedaj že tradicionalno zaključno prizorišče Zlatorogove transverzale ponosa in tokrat je bilo, z razliko zadnjih dveh let, ko je dež motil dogodek, vreme prekrasno, toplo in sončno brez oblačka. Že prihod k domu je namigoval, da bo zaključek nekaj posebnega, saj je kar mrgolelo ljudi, ki so pripravljali še zadnje podrobnosti. V sodelovanju s Planinsko zvezo Slovenije se je postavila plezalna stena, gospe iz kmetije Primož ter gospa Ivana so postavile stojnice z domačimi dobrotami, oskrbnica Helena pa je z ekipo skrbela za polne želodčke vseh, ki so prišli na Šmohor. In teh je bilo res veliko. V Zlatorogovo knjigo se je namreč vpisalo kar 1519 pohodnikov in kolesarjev. Ja tudi kolesarji so bili prisotni, saj je sočasno potekal tudi 8. Vzpon na Šmohor, katerega se je udeležilo več kot 170 kolesarjev.

Pivovarna Laško bo tokrat evro za vsak podpis namenila domačemu Planinskemu društvu Laško, ki mu predseduje Zdenka Pešec in tokrat bo ta znesek znašal kar 1519 evrov.

Podelile so se tudi diplome zvestim ambasadorjem in letos je ta številka presegla lansko. Kar 118 je takih, ki so v Zlatorogovo knjižico zbrali vse potrebne žige in postali ambasadorji Zlatorogove transverzale ponosa za leto 2013.