Tekmovanje v pisanju novinarskega prispevka na temo ohranjanja narave

zel.peroDruštvo Planet Zemlja bo tudi v letošnjem šolskem letu izvajalo natečaj za pridobitev naziva PLANETU ZEMLJA PRIJAZNA ŠOLA/VRTEC. Lani so v natečaju prvič sodelovali tudi zasebni zavodi, letos pa vse prijavljene čakajo nove aktualne teme in delavnice. Med temi je novo državno tekmovanje za ZELENO PERO.

Šolsko tekmovanje za ZELENO PERO je tekmovanje v pripravi novinarskega prispevka na temo ohranjanja narave. Cilji tekmovanja so predvsem širjenje in poglabljanje znanja iz okoljevarstva, ekologije in načel trajnostnega razvoja, informiranje in ozaveščanje učencev o pomenu razumevanja narave, njenih procesov ter zakonitosti, varovanja narave in lokalnih okoljskih težav ter popularizacija trajnostnega odnosa do okolja. Tekmovanje, ki je organizirano na dveh nivojih – šolskem in državnem, je namenjeno učenkam in učencem od 4. do 9. razreda osnovnih šol ter dijakinjam in dijakom srednjih šol.

Vsi zainteresirani osnovno in srednješolci, se na tekmovanje lahko prijavijo do 15. septembra 2013, več informacij pa je na voljo na info@planet-zemlja.org ali 01 620 25 22.

Več o tekmovanju si lahko preberete tukaj.