Od zrna do kruha: Jutri o peki kruha na OŠ Trzin

foto - kruhV okviru vseslovenskega natečaja Planetu Zemlja prijazna šola/vrtec 2013/14, ki poteka letos že četrto leto zapored v organizaciji društva Planet Zemlja, bo jutri v Trzinu potekala delavnica z naslovom »Od zrna do kruha«, ki jo bo izvedla poznavalka slovenskega izročila Tanja Gobec iz zavoda Etno eko, v osnovni šoli Trzin.

Gre za projekt ki je del natečaja že od samega začetka in je iz leta v leto bolj priljubljen med zavodi. Od tedaj je prejel tudi nemalo priznanj s strani gostiteljev projekta, ki so se seznanili s postopki peke kruha. Slušatelji bodo s pridobljenim znanjem lahko v svoje domove vnesli nekaj novega znanja, izboljšali odnos do kruha in s tem družini prihranili kakšen evro.

Letos se je na natečaj prijavilo rekordno število šol in vrtcev, saj na natečaju sodeluje 112 zavodov, kar je več kot 55 odstotkov več kot v lanskem šolskem letu. Natečaj je odprt za vse zainteresirane vzgojno-izobraževalne zavode in sodelovanja ne pogojuje z ničemer, tudi s plačilom pristojbine ne.

Gre za natečaj, v katerem lahko sodelujejo vse osnovne šole, srednje šole (tako javne kot tudi zasebne) in vrtci (tako javni kot tudi zasebni). Ti znotraj natečaja pridobivajo dodatno znanje skozi projekte, ki so primerni za različne starostne skupine, obravnavajo različne teme, projekti pa se izvajajo v različnih oblikah. Tako so med 19. projekti, ki jih je izobraževalnim zavodom letos ponudilo društvo Planet Zemlja tudi taki, ki obravnavajo področje zdravja, prehrane, vpliva toksinov, podnebnih sprememb, moči narave, izročila priprave kruha, pomena lokalne samooskrbe, odnosa do narave, pomena opazovanja okolja in možnosti vpliva na odločitve in drugi.

Več informacij je na voljo na naslovu info@planet-zemlja.org ali 01 620 25 22.