PLANETU ZEMLJA PRIJAZNA ŠOLA/VRTEC – jutri o vremenski napovedi v Cerkljah na Gorenjskem

vreme-fotoV okviru vseslovenskega natečaja Planetu Zemlja prijazna šola/vrtec 2013/14, ki poteka letos že četrto leto zapored v organizaciji društva Planet Zemlja, bo jutri v Cerkljah na Gorenjskem potekalo predavanje z naslovom “Kako do vremenske napovedi”, ki ga bo mag. Tanja Cegnar, vrhunska strokovnjakinja s področja podnebnih sprememb, prenesla na učence OŠ Davorina Jenka Cerklje.

Gre za projekt, ki se je letos prvič pridružil vseslovenskemu natečaju društva Planet Zemlja, znotraj katerega se vzgojno-izobraževalni zavodi potegujejo za pridobitev naziva PLANETU ZEMLJA PRIJAZNA ŠOLA/VRTEC. S projektom “Kako do vremenske napovedi?”, želimo otrokom predstaviti, kaj vse je potrebno, da sestavimo vremensko napoved. “Vse se začne z opazovanjem in zbiranjem podatkov.”, pove mag. Cegnar, ki učencem pokaže tudi modele za napovedovanje vremena in jim predstavi različne vrste vremenskih napovedi.

Letos se je na natečaj prijavilo rekordno število šol in vrtcev, saj na natečaju sodeluje 112 zavodov, kar je prek 55% več kot v lanskem šolskem letu. Natečaj je odprt za vse zainteresirane vzgojno-izobraževalne zavode in sodelovanja ne pogojuje z ničemer, tudi s plačilom pristojbine ne.

Gre za natečaj, v katerem lahko sodelujejo vse osnovne šole, srednje šole (tako javne kot tudi zasebne) in vrtci (tako javni kot tudi zasebni). Ti znotraj natečaja pridobivajo dodatno znanje skozi projekte, ki so primerni za različne starostne skupine, obravnavajo različne teme, projekti pa se izvajajo v različnih oblikah. Tako so med 19. projekti, ki jih je izobraževalnim zavodom letos ponudilo društvo Planet Zemlja tudi taki, ki obravnavajo področje zdravja, prehrane, vpliva toksinov, podnebnih sprememb, moči narave, izročila priprave kruha, pomena lokalne samooskrbe, odnosa do narave, pomena opazovanja okolja in možnosti vpliva na odločitve in drugi.

Več informacij je na voljo na naslovu info@planet-zemlja.org ali 01 620 25 22.