Prvo državno ocenjevanje medu

med-fotoV začetku tedna je na Čebelarski zvezi Slovenije potekalo Prvo državno senzorično ocenjevanje medu. Strokovna komisija s predsedujočo prof. dr. Terezijo Golob iz Biotehniške fakultete Univerze v Ljubljani je bila sestavljena iz 9 članov. Komisijo so sestavljali: dr. Mojca Korošec, mag. Malči Božnar, mag. Andreja Kandolf Borovšak, Marinka Jan, Tomaž Šauperl, Franc Tratnjek, Jožef Sever, Jakob Madjar in Ivan Atelšek.

Letošnje leto je bilo v sklopu senzoričnih ocenjevanj, ki se odvijajo po različnih krajih Slovenije ocenjenih čez 900 vzorcev medu. Izmed vseh teh pa so si le najboljši prislužili možnost sodelovanja na prvem državnem senzoričnem ocenjevanju medu.

V kategorijah CVETLIČNI, HOJEV, KOSTANJEV, LIPOV se na državno ocenjevanje ni uvrstilo dovolj vzorcev za razglasitev državnega prvaka. Ti čebelarji bodo prejeli priznanje za uvrstitev na državno ocenjevanje.

Glede na aktualni pravilnik za ocenjevanje medu smo v letu 2013 dobili državne prvake v kategorijah AKACIJEV in GOZDNI MED. Med sledečimi čebelarji se torej skriva dobitnik naslova državnega prvaka v posamezni kategoriji.

 Zaključna slovesnost, kjer bomo razglasili rezultate in podelili priznanja za najboljši med v letu 2013 bo potekala v nedeljo 8. 12. 2013 s pričetkom ob 16.00 uri v Postojnski jami.

Vir: ČZS