Super energetski dan v Centru energetskih rešitev

foto - CER Center energetskih rešitev (CER), BTC Ljubljana, vabi v petek, 22. november 2013 od 10. ure dalje na Super energetski dan.  Od 14.45 ure dalje: Alternativna mobilnost, sejem in testiranje. Na CER-ovem poligonu boste lahko testirali vozila na alternativne pogone, izvedeli več o tem kako učinkovita so takšna vozila in se s strokovnjaki pogovorili tudi o stroških ter prihrankih tovrstne mobilnosti. Predstavili se bodo predstavniki in najzanimivejša alternativna vozila ta trenutek v Sloveniji

Ob 13. uri: Strokovni posvet: Alternativna mobilnost.  Kar tretjina energije v Evropi se porabi v prometu, podobno stanje pa imamo tudi v Sloveniji. Učinkovito ravnanje z enegijo je ena od najpomembnejših tem sodobnega časa, zato je pomembno, da v ta segment zajamemo tudi mobilnost. To pa lahko storimo, če se od klasične mobilnosti premaknemo k alternativni. V Centru energetskih rešitev vas zato vabijo na strokovni posvet Alternativna mobilnost, kjer bodo z  gosti preverili kakšne so možnosti in kako učinkovite rešitve že poznamo.

Z vami bodo:  Sebastijan Lubej, Petrol,   Vito Komac, Via Verde,   Žiga-Janez Habjan, LPG Petrol,   Simon Čretnik, Društvo za električna vozila Slovenije,   prof. dr. Janko Jamnikar, Kemijski inštitut Slovenije (vabljen).

Ob 10. uri najmaljši vabljni na delavnice – učinkovito ravnanje z energijo.  V sklopu jutranje aktivnosti bodo v Centru energetskih rešitev pripravili aktivnosti za najmlajše od 4 do 7 let starosti. Otroci bodo ustvarjali, se pogovarjali o učinkovito rabi energije ter preizkušali svoje znanje v praksi. Na delavnici bodo poleg obnovljivih virov energije spoznavali tudi domu prijazne barve.

Udeležba na dogodku je brezplačna, zaradi omejenega števila mest pa je obvezna vaša prijava. Na elektronski naslov: dogodki@energetika.net pošljite vaše ime, priimek in kontakt!

Vir:  CER