Dobrodelna akcija Hanina in moja božična želja

foto hanina bozicna zeljaZavod Vista Murska Sobota, ki se je letos pridružil vseslovenskemu natečaju Planetu Zemlja prijazna šola/vrtec, ki ga organizira društvo Planet Zemlja, je začel akcijo s ciljem spodbujati nematerialne vrednote za zbiranje sredstev za nabavo igrala za gibalno ovirane.

Cilj akcije »HANINA IN MOJA BOŽIČNA ŽELJA«, katere osnovni namen je spodbujanje nematerialnih vrednot v predprazničnem in prazničnem času, je je zbiranje sredstev s prodajo slikanice HANINA BOŽIČNA ŽELJA  za nabavo igrala za gibalno ovirane otroke (gugalnica).

Izhodišče akcije je zgodba Aleksandre Pinterič HANINA BOŽIČNA ŽELJA, ki pripoveduje o deklici Hani.  Zgodba Hanina božična želja je zgodba po resničnem dogodku. Deklica, ki je na invalidskem vozičku, si je v času,  ko je obiskovala vrtec,  ob risanju pisma Božičku zaželela, da bi vsaj en dan lahko hodila. Tako je nastala zgodba Hanina božična želja. V tem času danes smo si zadali novo pot, kjer vas vabimo, da se nam pridružite. Pot smo začeli z likovnim natečajem, izdajo slikanice in zbiranjem sredstev za nabavo otroškega igrala za gibalno ovirane otroke. Naš cilj je, da zberemo sredstva za nabavo igrala za gibalno ovirane otroke.

Celoten projekt podpira tudi varuhinja človekovih pravic RS , ga. Vlasta Nussdorfer, ki je podala spremno besedo v slikanici.

Več informacij: Zavod VISTA