Planet Zemlja in Makom ekološko ozaveščata otroke o varni uporabi čistil

Vmakom_logo društvu Planet Zemlja katerega glavni namen je približati okoljske teme, ki se dotikajo vsakega posameznika, ljudem ter jih tako motivirati za spremembo v odnosu do okolja si ves čas prizadevamo, da našim otrokom zapustimo čim bolj ohranjeno naravo. Tako je društvo v začetku šolskega leta  razpisalo vseslovenski natečaj za pridobitev naziva PLANETU ZEMLJA PRIJAZNA ŠOLA – VRTEC. Natečaj naj bi pripomogel k ohranjanju kulturnega, naravnega in nacionalnega izročila Slovenije, razvijal zdravo samopodobo posameznika ter spoštljiv in odgovoren odnos človeka do okolja in narave.

Poslanstvu društva pa se je v mesecu novembru pridružilo in podprlo izobraževalne aktivnosti, ki potekajo v vzgojno izobraževalnih zavodih, podjetje Makom, saj zaposlenim v podjetju ni vseeno za okolje. Ker v podjetju Makom, kjer nudijo vse za varno in popolno čistočo,  zaposlenim ni vseeno za okolje  so se odločili, da prispevajo k ekološkemu ozaveščanju javnosti in sodelujejo pri dogodku Karavana varne kemije z okolju prijaznimi mikrobiološkimi čistili.

makrobioloska cistila logo-m

Delavnice Karavana varne kemije potekajo v sklopu natečaja in so organizirane na različnih vzgojno-varstvenih zavodih, osnovnih in srednjih šolah. Glavni namen karavane je osveščati javnost o načinih preprečevanja nepotrebnega izpostavljanja otrok nevarnostim, ki nanje ter tudi na nas pretijo prav na vsakem koraku. Pri tem sodelujejo številni strokovnjaki z omenjenega področja. Karavana preko celega leta obiskuje številne kraje po Sloveniji ter v zainteresiranih ustanovah posreduje informacije javnosti. Predsednica društva Planet Zemlja je o projektu dejala: “Društvo Planet Zemlja pri svojem poslanstvu skrbno izbira partnerje in se izjemno veseli podpornikov, med katerimi je odslej tudi podjetje Makom. Slednje bo v tem šolskem letu pomagalo Karavani varne kemije na njeni poti ozaveščanja o kemikalijah ki ogrožajo naše zdravje in alternativah ki nam zagotavljajo kvaliteto bivanja.”

V letošnjem šolskem letu se bo tako izvedlo najmanj 13 delavnic, pri katerih bodo sodelovali vrtci, osnovne in srednje šole. Delavnice so namenjene učencem in učiteljem izobraževalnih zavodov, kjer bodo izvedeli vse o čiščenju z mikrobiološkimi čistili z maksimalno varnostjo za uporabnika in okolje. Direktor podjetja Makom trgovina d.o.o. Tomaž Sijarto je o projektu povedal: »Ozaveščanje o varstvu okolja v že zgodnjem obdobju odraščanja se nam v podjetju Makom zdi zelo pomembno. V sodelovanju s Planetom Zemlja vidimo sinergije, saj društvo preko Karavane uresničuje naše poslanstvo.« Dogodek se bo zaključil aprila ob svetovnem dnevu Zemlje na Eko konferenci, kjer bodo predavanja priznanih strokovnjakov s področja ekologije in ekonomije.

Slogan podjetja Makom trgovina d.o.o. je »Čisto preprosto. Preprosto čisto.« saj je z njihovimi čistili in čistilnimi sredstvi enostavno priti do dobrega rezultata. V projektu Karavana varne kemije se predstavljajo z mikrobiološkimi čistilnimi sredstvi, novo generacijo varnih in efektivnih sredstev za čiščenje, ki so tako uporabniku, kot tudi okolju prijazna. Varna, enostavna za uporabo in efektivna.