Pobuda o evropskem medenem zajtrku

med-fotoČebelarska zveza Slovenije je v petek vsem zbranim predstavila projekt »medeni zajtrk«, ki poteka v Sloveniji, njegov cilj pa je ozaveščanje javnosti o pomenu čebel in čebeljih pridelkov ter zdravega načina življenja.

Čebelarska zveza Slovenije je prisotnim tudi predstavila pobudo o razglasitvi »Evropskega medenega zajtrka« in je goste zaprosila za podporo za uveljavitev tega projekta v državah članicah EU.

Vsi prisotni so izrazili konkretno podporo pobudi in zagotovili, da bodo vsak na svojem področju in s skupnimi močmi pomagali pri uveljavitvi naše pobude. Mag. Dejan Židan je dejal, da gre Čebelarski zvezi Slovenije, kot najbolje organizirani organizaciji, velika zahvala za pobude, ki predstavljajo korist tudi za državo. Pri izvajanju tega projekta si želi podpore evropskih cehovskih organizacij in poslancev EU parlamenta. Informacije bo najprej neuradno prenesel do kmetijskih ministrov na srečanju na sejmu »Zeleni teden«, ki bo potekal naslednji teden v Berlinu. Projekt bo predstavil tudi na Svetu kmetijskih ministrov EU. Poslanec g. Alojz Peterle je predlagal, da se v projekt vključi tudi komisar Evropske komisije dr. Janez Potočnik. Poslanka mag. Tanja Fajon meni, da je evropski medeni zajtrk odlična ideja, ki jo je možno izpeljati. Sočasno z aktivnostmi Židana bosta mag. Tanja Fajon in Alojz Peterle podala pisno pobudo o evropskem medenem zajtrku slovenskim poslancem EU parlamenta.

Vir: Čebelarska zveza Slovenije