Častna članica društva Planet Zemlja velika zmagovalka »Eme 2014«

Tinkara Kovac EMA foto RTV SLOVENIJATinkara Kovač, častna članica društva Planet Zemlja, ki je aktivno sodelovala pri različnih društvenih projektih in napisala tudi EKOlumno v reviji Eko knjiga, je v soboto na izboru EMA 2014 pometla s konkurenco in zasedla prvo mesto.

TINKARA KOVAČ bo Slovenijo s skladbo SPET / ROUND AND ROUND zastopala na Pesmi Evrovizije na Danskem v Köbenhavnu, nastopila pa bo v 2. polfinalnem večeru, 8. maja.

Tinkara se je zahvalila poslušalcem in gledalcem za glasove, podporo in zaupanje, ekipi pa za vzdržljivost in potrpežljivost, ki jo terja vsaka nota posebej kot tudi skladba kot celota. “Da bi se te dobre energije, ki smo jih bili deležni na sinočnji EMI, prenašale naprej, vse do Danske prestolnice na predvečer praznika Evrope. Tega si želim. In če bodo poslušalci in glasbeni uredniki skladbo »SPET« vzeli za svojo, bo predstavitev naše države na tem največjem evropskem glasbenem dogodku, prišla spontano in suvereno. In to ljudje radi nagradijo,” pravi Tinkara, ki jo v prihodnjih dneh čaka snemanje promo posnetka in snemanje videospota za skladbo SPET / ROUND AND ROUND.

Foto: RTV Slovenija