Kako kuhajo bodoči okoljevarstveniki, gradbeniki in geodeti?

Food revolution - okrogelDruštvo Planet Zemlja je maja lani začelo aktivno sodelovati s svetovnim gibanjem Food revolution, katerega pobudnik je vrhunski kuharski mojster Jamie Oliver. Danes bo vrhunska poznavalka skrivnosti kuharskih mojstrov Vesna Budja, preverjala znanje in delila nasvete dijakom Srednje gradbene, geodetske in okoljevarstvene šole v Ljubljani.

Projekt Food revolution je namenjen širjenju znanja o zdravi prehrani, pomenu prvinskih surovin in uporabi ostankov hrane pri pripravi jedi. Možnosti priprave jedi iz ostankov, okušanja prvinskih sestavin, prepoznavanja zelišč in priprave zdravega obroka se bodo namreč učili tisti, ki bodo v prihodnosti gradili naše domove, preverjali sestavo tal in nas učili pravega odnosa do okolja.

Prehrana predstavlja enega najpomembnejših dejavnikov za nemoten razvoj otroka in mladostnika in pomembno vpliva na njegovo zdravje. V kolikor je hrana uravnotežena, varovalna, pestra in preverjena, mladostnik pa se na tako hrano tudi privadi, bo kot odrasel imel več možnosti za vzdrževanje kvalitete svojega zdravja.

Projekt s proizvodi Natura podpira podjetje Žito.