Svet EU za okolje

foto - opazovanje zemljeDržavna sekretarka mag. Andreja Jerina se bo v ponedeljek udeležila zasedanja Sveta EU za okolje. Na dnevnem redu je politična razprava glede novega podnebno-energetskega zakonodajnega okvirja do leta 2030, prav tako pa tudi razprava o predlogu uredbe glede možnosti držav članic, da omejijo ali prepovedo pridelavo gensko spremenjene organizme (GSO) na svojem ozemlju.

Svet bo pozornost namenil tudi ozelenitvi evropskega semestra, pod točko »razno« pa bo Evropska komisija predstavila Sporočilo o programu »Čist zrak za Evropo« in Sporočilo glede boja EU proti nezakoniti trgovini s prostoživečimi živalskimi in rastlinskimi vrstami. Ob robu zasedanja bosta potekala tudi Konferenca o vodah (HOPE -Healthy Oceans Productive Ecosystems) ter drugi t. i. Zeleni vrh (GGG Summit) v organizaciji Združenega kraljestva, na katerem bo v razpravi sodelovala tudi državna sekretarka Jerina.

Namen vrha je pritegniti vodilne gospodarstvenike in druge deležnike za podporo prizadevanju politikov za sprejem ambicioznega podnebno energetskega okvirja 2030.

Vir: Ministrstvo za kmetijstvo in okolje