Častna članica društva Planet Zemlja Tinkara Kovač odpotovala v København

TinkaraSlovenska evrovizijska delegacija je včeraj v zgodnjih jutranjih urah odletela v danski København. Že danes, v sredo, 30. aprila, Tinkaro Kovač in spremljevalne vokaliste Manco Špik, Leo Sirk, Niko Zorjan in Raaya na odru arene B&W Hallerna čaka prva samostojna vaja.

Pred nastopom na velikem evrovizijskem odru našo predstavnico na 59. izboru za najboljšo pesem Evrovizije čakajo dve samostojni vaji in novinarski konferenci ter številni intervjuji s predstavniki medijev, sprejem na slovenskem veleposlaništvu, nastop v Euro Fan Cafeju in evrovizijski vasi v središču mesta. Koreografijo za scenski nastop na letošnjem izboru za Pesem Evrovizije je skupaj z dekleti pripravila Rosana Hribar. Pri nastopu bo največji poudarek na prepričljivem glasbenem, vokalnem nastopu Tinkare in spremljevalnih vokalistov. Kostumografinja letošnjega evrovizijskega nastopa je Svetlana Visintin.

V prvem predizboru, ki ga bomo v torek, 6. maja, ob 21. uri prenašali na 2. programu TV Slovenija in na RTV 4D, bo nastopilo 16 držav. Tinkara Kovač se bo s skladbo Round and Round prvič predstavila na evrovizijskem odru pod zaporedno številko 14 v drugem predizboru Pesmi Evrovizije 2014, ki bo v četrtek, 8. maja, ob 21.00. Neposredni prenos bo na 2. programu TV Slovenija, Valu 202, Radiu Maribor in RTV 4D. Če se bo skladba Round and Round uvrstila med deset najboljših, jo bomo videli tudi v velikem finalnem večeru, ki ga bomo prenašali v soboto, 10. maja, ob 21. uri na 1. programu TV Slovenija, TV Maribor, Valu 202, Radiu Maribor in RTV 4D.

Foto:  Jani Ugrin / MMC RTV Slovenija