Judoistka Raša Sraka se zaveda pomena okoljskega ozaveščanja

logo_šoleVečkratna državna in evropska prvakinja Raša Sraka se nam bo jutri pridružila na Gospodarskem razstavišču, kjer bomo podelil priznanja zavodom, ki so si naziv prislužili skozi izvajanje različnih projektov, katerih osnovni namen je osveščati mlade o pomenu in vplivu odnosa do okolja na kvaliteto bivanja prihodnjih generacij.

V natečaj se je vključilo 124 vzgojno-varstvenih in vzgojno-izobraževalnih zavodov, naziv pa jih bo prejelo 92.

Zavodi so v okviru natečaja lahko izbirali med 19 projekti, med katerimi je bil tudi projekt Zeleno pero – državno tekmovanje v pisanju novinarskih prispevkov na temo ohranjanju narave in varovanja okolja ter projekt Zemljo so nam posodili otroci, ki uživa podporo vsakokratnega predsednika Republike že od leta 2006.

Po podatkih zavodov, je v natečaju sodelovalo 1513 srednješolcev, 5301 osnovnošolcev in 5487 vrtčevskih otrok, zaposlenih v prosveti in staršev, ki so projekte izvedli v 273 skupinah.

Prek projektov natečaja društvo mladim ponuja novo znanje s področja ekologije in sorodnih ved, ter jih spodbuja k raziskovanju, opazovanju in izražanju okoljskih tem.