Jutri gremo že na četrti Eko reli

logo - stranČetrti april v letošnjem letu bo namenjen varni in varčni vožnji. Jutri se bo karavana 20 vozil namenila na ekološko vožnjo po Sloveniji.

Tokratne najbolj zelene karavane se bo udeležil tudi nekdanji minister za lokalno samoupravo, regionalni razvoj in kmetijstvo ter zmagovalec ene izmed kategorij lanskega Eko relija, Henrik Gjerkeš.

Bivši minister je sicer tako v praksi kot tudi teoriji dobro podkovan na področju zelenega načina življenja, saj njegovo znanstvenoraziskovalno in pedagoško delo interdisciplinarno združuje znanja s področij prenosa toplote, procesne tehnike, trajnostne in učinkovite rabe energije, okoljskih tehnologij in regionalnega razvoja. Poleg tega pa z gospodarstvom in lokalnimi skupnostmi sodeluje v številnih domačih in mednarodnih projektih s področja trajnostnega razvoja in inovativnih sistemov za rabo obnovljivih virov energije, kot je na primer v Sloveniji pionirski projekt trajnostne lokalne energetske samooskrbe s kogeneracijo na osnovi procesa uplinjanja lesne biomase.