Na Eko konferenci podelili tudi priznanja Snovalec

logoNa včerajšnji Eko konferenci, ki jo društvo Planet Zemlja organizira že petič, tokrat v sodelovanju s Tovarno trajnostnega turizma Goodplace, so podelili tudi priznanje Snovalec.

Priznanje je namenjeno uresničevanju inovativnih in obetavnih idej ter pristopov s področja turizma. Letošnja čast je pripadla turistični ekološki vasi na Bledu, produktu sprostitve in samozdravljenja v cerkljanskih gozdovih ter Trniču, tradicionalnemu sirnemu hlebčku z Velike planine, ki ga bodo stregle izbrane slovenske restavracije.

Na letošnji poziv za omenjeno priznanje je prispelo kar 43 idej s področja turizma, med devetimi finalisti pa je komisija izbrala tri zmagovalne. Avtorji zmagovalnih idej, ki jih odlikuje visoka stopnja trajnostne usmerjenosti, prejmejo naziv Snovalec 2014 in 5.000 evrov nepovratnih sredstev za pomoč pri uresničevanju ideje. Priznanja Snovalec podeljujeta Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo ter javna agencija SPIRIT Slovenija.

Nosilna tema 5. Eko konference, ki leto deluje pod sloganom »Zeleni turizem deluje«, je trajnostni turizem, tudi tokrat pa so bili udeleženci konference deležni bogatega programa. Na mnogih predavanjih in okroglih mizah, ki so bile včeraj na sporedu v dvorani Povodni mož Gospodarskega razstavišča, so tudi tokrat sodelovali priznani strokovnjaki.