PRIHODNJE GENERACIJE NA SVETOVNI DAN ZEMLJE S PREDSEDNIKOM REPUBLIKE

logo_šoleNa podelitvi priznanj sodelujočim v vseslovenskem natečaju Planetu Zemlja prijazna šola/vrtec 2013/14, ki ga tradicionalno organizira društvo Planet Zemlja ob Svetovnem dnevu Zemlje, bo potekala tudi razglasitev rezultatov projekta, ki poteka že od leta 2006. Gre za projekt Zemljo so nam posodili otroci, katerega častni pokrovitelj je predsednik Republike Slovenije Borut Pahor, ki bo tudi letos počastil mlade s svojim obiskom.

Gre za projekt katerega cilj je mlade motivirati k raziskovanju svojega lokalnega okolja in v njem poiskati deležnike, ki so največ pripomogli k ohranjanju narave in varovanju okolja. Nominiranci so lahko posamezniki, ustanove, podjetja, zmagovalce pa komisija išče v kategorijah: zrak, voda, zemlja, osveščanje, najbolj aktivna šola, najboljša nominacija in absolutni zmagovalec.

Projekt Zemljo so nam posodili otroci poteka od leta 2006, ko je častno pokroviteljstvo projekta sprejel tedanji predsednik Republike Slovenije dr. Janez Drnovšek. Leta 2007 je častno pokroviteljstvo sprejel tedanji predsednik Republike Slovenije dr. Danilo Türk, leta 2012 pa je povabilo k častnemu pokroviteljstvu projekta sprejel tudi aktualni predsednik Republike Slovenije, gospod Borut Pahor.

Prireditev bo potekala na svetovni dan zemlje, 22.4.2014 ob 10. uri v dvorani Povodni mož na Gospodarskem razstavišču Ljubljana.