SVETOVNI DAN ZEMLJE ZA PRIHODNJE GENERACIJE

natecaj2Na Svetovni dan Zemlje, 22.4.2014, bo društvo Planet Zemlja, organizator vseslovenskega natečaja Planetu Zemlja prijazna šola/vrtec, podelil priznanja zavodom, ki so si naziv prislužili skozi izvajanje različnih projektov, katerih osnovni namen je osveščati mlade o pomenu in vplivu odnosa do okolja na kvaliteto bivanja prihodnjih generacij. V natečaj se je vključilo 124 vzgojno-varstvenih in vzgojno-izobraževalnih zavodov, naziv pa jih bo prejelo 92.

Zavodi so v okviru natečaja lahko izbirali med 19 projekti, med katerimi je bil tudi projekt Zeleno pero – državno tekmovanje v pisanju novinarskih prispevkov na temo ohranjanju narave in varovanja okolja ter projekt Zemljo so nam posodili otroci, ki uživa podporo vsakokratnega predsednika Republike že od leta 2006.

Po podatkih zavodov, je v natečaju sodelovalo 1513 srednješolcev, 5301 osnovnošolcev in 5487 vrtčevskih otrok, zaposlenih v prosveti in staršev, ki so projekte izvedli v 273 skupinah.

Prek projektov natečaja društvo mladim ponuja novo znanje s področja ekologije in sorodnih ved, ter jih spodbuja k raziskovanju, opazovanju in izražanju okoljskih tem.

Prireditev bo potekala na svetovni dan zemlje,

22.4.2014 od 9.15 ure dalje

v dvorani Povodni mož na Gospodarskem razstavišču Ljubljana.

Po podelitvi nazivov, bo ob 10. uri sledila podelitev priznanj Zeleno pero in Zemljo so nam posodili otroci, kjer nas bodo z obiskom počastili predsednik Republike Borut Pahor, minister za izobraževanje dr. Jernej Pikalo, Jadranka Juras, Tin Vodopivec, Zala Linea Rutar in drugi zanimivi gosti.