Zadnjo soboto v aprilu pojdite v hribe

foto - hojaDanašnjo soboto izkoristite za skok v hribe. Če se boste odločili pridružiti Zlatorogovi trasverzali ponosa, boste obenem tudi dobrodelni.

Tokratni Zlatorogov dogodek bo potekal pri Planinskem domu na Jančah. Janče so razgledna vzpetina med Zalogom, Jevnico in Litijo. Na najvišji vzpetini, Janškem vrhu, stoji planinski dom, v neposredni bližini pa tudi cerkev Sv. Miklavža, ki z nekaj okoliškimi hišami tvori jedro vasice Janče. V bližini cerkve je kapela Marije Rožnovenske, ki so jo leta 1895, ko je močan potres prizadel Ljubljano, postavili Ljubljančani, da bi jih Mati božja varovala pred takimi nesrečami. Epicenter potresa je bil prav na Jančah.

Planinski dom na Jančah so odprli leta 1959 in ga v spomin na boje, ki so tu potekali med drugo svetovno vojno, poimenovali Planinski dom II. grupe odredov na Jančah.

Pivovarna Laško želi z akcijo Gremo v hribe svojo najprepoznavnejšo znamko – Zlatoroga – povezati s simbolom slovenstva, hribi in planinami ter združiti aktivno preživljanje prostega časa v naravi z dobro družbo in zabavo.

Pivovarna Laško bo za vsak podpis v častni Zlatorogovi knjigi donirala 1 evro lokalnemu planinskemu društvu.