KONOPLJA – Najbolj uporabna rastlina ?

konopljaVse do prohibicije je bilo ljudem popolnoma jasno, kako vsestransko uporabna rastlina je konoplja. Iz nje so izdelovali tkanine, vrvi, zdravila, papir, hrano itd. V obdobju po prohibiciji in demonizaciji konoplje pa smo nekako pozabili na resnično vrednost te rastline – postala je sinonim za vse prepovedane droge in vstopnica v svet “trših” drog, kot so opiati. Toda ali je temu res tako?

Predstavljamo Vam KONOPLJINO OLJE

Konopljino olje je kakovostno olje, ki se pridobiva iz semen konoplje. Govorimo o naravnem, hladno stiskano konopljinem olju, ki je brez aditivov. Povprečno dobimo iz 500 gramov posušenih vrhov konoplje 60 g (55-60 ml) visoko kvalitetnega konopljinega olja. Iz semen konoplje se pridobiva olje, ki se uporablja v kozmetični, prehrambni in tekstilni industriji.

Lakoto, ki sodi med največje svetovne probleme bi lahko skoraj v celoti obvladovali, če bi legalizirali prosto pridelavo Kkonoplje. Konopljino seme je namreč največji vir proteinov v naravni obliki. Konoplja je popolna, saj vsebuje idealno koncentracijo omega 3 in 6 maščobnih kislin, ki jih v naravi v takšni obliki ne najdemo nikjer drugje.

Z rednim uživanjem boste svojemu telesu zagotovili nemoteno delovanje vaših celic. Zahvaljujoč svoji edinstveni sestavi, konopljino olje deluje blagodejno in zdravilno na naše telo, ter pomaga pri vzpostavljanju normalnega telesnega ravnotežja.

KONOPLJINO OLJE vsebuje:

– osem esencialnih aminokislin,

– vitamine B kompleksa

– vitamine E.

– Je bogat vir nenasičenih maščobnih kislin,

– omega-6 in omega-3,

– vir gamalinolenske kisline

 

Vir: Ambasada Zdravja