Pred soncem se zaščitite z oljem avokada

avokadoAvokadovo olje je bogato z različnimi vitamini, lecitini in fisteroli, zato je priporočljvo predvsem za nego suhe izsušene, poroženele in luskaste kože. Dokazano je, da pogosta uporaba avokadovega olja izboljša zaščitno funkcijo kož in koži daje večjo prožnost in mehkejši videz.

Sterolini, ki jih prav tako vsebuje avokadovo olje, pomagajo pri odstranjevanju starostnih sprememb na koži in tudi pri blaženju poškodb kože po pretiranem sončenju. Avokadovo olje zmanjšuje učinke staranja, blaži poškodbe zaradi sonca, kožo obnavlja in hkrati pomlaja. Nekateri proizvajalci naravne kozmetike v svoje proizvode za zaščito pred soncem vedno znova vnašajo avokadovo olje, saj to vsebuje vse potrebne sestavine, ki koži omogočajo, da sama proizvede vse kar potrebuje za zaščito pred soncem.

Avokadovo olje v kombinaciji z naravnim karotenom pomaga koži proizvajati pigment, kateri je naravna zaščita oziroma obramba pred soncem. Delovanje vseh naravni preparatov za zaščito pred soncem pa pospešujejo še zdravilna zelišča, naravni lecitin (potreben za izgradnjo novih celic), titanov oksid (naravni mineralni pigment, ki odbija sončne žarke) ter izvlečki kalčkov, bogati z vitaminom E. Pomembno je vedeti tudi to, da vsa naravna sredstva za zaščito pred soncem potrebujejo čas, da se vpijejo v kožo, zato jih je potrebno nanesti na kožo vsaj 20 minut pred odhodom na plažo ali sonce.

Vir: bodieko.si