Taborniki pomagajo obnavljati slovenske gozdove

gozdV prostovoljski akciji Obnovimo slovenske gozdove, v kateri so s pomočjo sms sporočil do sedaj uspeli zbrati že 6.177 sadik dreves, s svojimi dragocenimi izkušnjami sodelujeta tudi tabornika vodnika Nina Kapelj in Andrej Lenič.

Tabornika nista le v prostem času, temveč z načinom življenja vedno in povsod. Posvečata se družbeno-odgovornim in prostovoljskim akcijam, na mlade tabornike prenašata svoje znanje in sodelujeta s taborniki z vsega sveta. Kot pravita, bi se jima zdelo čudno, če pri obnovi v žledolomu poškodovanih gozdov ne bi sodelovala, kajti eden od taborniških zakonov pravi, da je tabornik vedno pripravljen, tudi pomagati.

V dolgoletnih taborniških izkušnjah sta doživela marsikaj zanimivega, med drugim si je na taborjenju v poplavljenem šotoru domek uredila račja družinica, med »skvotanjem« na seniku jih je z zajtrkom presenetila dobrosrčna lastnica, ob žledolomu v Postojni sta doživela čisto drug svet in se naučila veliko o medsebojni solidarnosti.

Pogovor si lahko v celoti preberete na spletni strani: http://www.obnovimo-gozdove.si/novice/13-tabornik-je-vedno-pripravljen

Vir: Zveza tabornikov Slovenije