ROCK & WALK SLOVENIA 2014

dpzDanes se v okviru Uličnega festivala in Evropskega dneva brez avtomobila, v Ljubljani odvija prvi vseslovenski natečaj ROCK & WALK SLOVENIA 2014, ki ga organizira društvo Planet Zemlja v sodelovanju z Mestno občino Ljubljana. Z natečajem želi organizator skozi nastope mladih, še neuveljavljenih rock skupin, opozoriti na kvaliteto bivanja prihodnjih generacij, ki se bo odražala v dejanjih vseh ki že spreminjamo ta svet glede na svoje potrebe. Glasbeniki so na prizorišče prišli peš in s tem pokazali, da jim ni vseeno!

Glasbeniki so ena izmed mobilnih skupin prebivalstva in prav je, da se zavedajo svojih vplivov na okolje, ob tem pa razmišljajo o alternativah. Ob tem je hoja gotovo ena izmed okolju prijaznejših načinov mobilnosti in zato je ta dva »elementa« organizator izbral za srce pilotnega projekta, ki bo – glede na dober odziv – lahko postal eden tistih projektov društva Planet Zemlja, s katerim bo javnost ob podobnih priložnostih kot je današnji dan brez avtomobila, opozarjal na pomen odnosa do okolja.

Zadnji nastopi skupin se bodo na Cankarjevi ulici še vrstili, o zmagovalcu in nagradi pa bo javnost obveščena po zaključku dogajanja.