ZMAGOVALCI »ROCK & WALK SLOVENIA 2014« NA ŠTUDENTSKI ARENI

rock-walkV okviru Študentske arene 2014 se je v četrtek predstavila skupina PYROXENE, zmagovalka prvega vseslovenskega natečaja ROCK & WALK SLOVENIA 2014, ki ga je v sodelovanju z Mestno občino Ljubljana v okviru Uličnega festivala in Evropskega dneva brez avtomobila 22.9.2014, organiziralo društvo Planet Zemlja.

Z natečajem je organizator opozarjal na pomen ozaveščenosti vseh segmentov družbe. Zmagovalna skupina je po nastopu povedala tudi nekaj o svoji ekološki ozaveščenosti:

„Zemljina onesnaženost je dandanes kar velik problem. S konstantnim nabiranjem odpadkov, izpušnimi plini ter nasploh nekorektnim odnosom do okolja, smo ljudje korenito posegli v ekosistem v katerem živimo.

Glasbena skupina Pyroxene se zaveda pomena varovanja okolja. Na vaje ne hodimo z osebnimi avtomobili, raje se poslužimo, kadar je nujno, javnega prometa. Ko je lepo vreme se do bunkerja v katerem vadimo, najraje sprehodimo. Na koncerte se vozimo samo z enim avtom, da pazimo na izpuste plinov. En član skupine se odloča za nakup električnega osebnega vozila.

Tudi ko bomo slavni bomo skrbeli za naravo ter okolje, takrat verjetno še bolj kot sedaj. Z večjo prepoznavnostjo bi promovirali tudi ekološko ozaveščenost in življenjski slog, prijazen naravi.“