Podnebje se spreminja – se znamo prilagoditi?

Sejem_Narava_zdravje_2014 (107)Priznana meteorloginja mag. Tanja Cegnar, bo s predavanjem o prilagajanju na podnebne spremembe, spregovorila v knjižnici Vodice, ponedeljek, 2. februarja ob 19.30. Vstop bo prost.

“Meritve in opaženi pojavi nedvomno potrjujejo, da se svetovno podnebje spreminja. Tudi v Sloveniji smo priča spremembam, ki od nas terjajo, da se prilagodimo na spremenjeno okolje. Do bi se lahko učinkovito prilagodili in zmanjšali tveganja, ki jih prinašajo podnebne spremembe, moramo najprej spoznati podnebni sistem in njegove vplive, prav tako pa tudi oceniti ranljivost in sprejeti ukrepe, s katerimi bomo izboljšali odpornost na nevarne vremenske dogodke,” napoveduje mag. Cegnarjeva, mi pa vas vabimo, da se nam pridružite!

Mag. Tanja Cegnar je meteorologinja na Ministrstvu za okolje in prostor, ki je svojo poklicno kariero začela kot napovedovalka vremena, potem pa se je preusmerila na klimatologijo. Večinoma se ukvarja z aplikacijami podnebnih informacij za različna področja gospodarstva in je specialistka za vplive vremena in podnebja na ljudi.