PLANETU ZEMLJA PRIJAZNA ŠOLA/VRTEC 2014/15

PRAVApodelitevDanes se je na Gospodarskem razstavišču Ljubljana, slovesno zaključil peti vseslovenski natečaj Planetu Zemlja prijazna šola/vrtec 2014/15.

 

V projektih natečaja, s katerim želi organizator, društvo Planet Zemlja ozaveščati mlade o pomenu dobrega odnosa do ljudi in okolja v katerem živijo, je letos sodelovalo prek 12.000 otrok, mentorjev in staršev.

 

 

 

Vključno z letošnjim letom se je z natečajem srečalo že prek 45.000 otrok, mentorjev in staršev.

 

Kot vsa leta doslej, smo tudi tokrat k sodelovanju povabili priznane slovenske strokovnjake in ustanove, ki lahko največ pripomorejo na področju varovanja okolja in vzgoje za odgovornejši odnos do kvalitete bivanja prihodnjih generacij. Poleg znanstvenikov Znanstvene fundacije RS, strokovnjakov Agencije RS za okolje, Kajakaške Zveze Slovenije, podjetij skupine Pivovarna Laško (strokovnjaki področja proizvodnje in embaliranja vod), društva Skrinja, Gradbenega Instituta ZRMK, Zavoda Tovarna trajnostnega turizma GoodPlace, svetovnega gibanja Food Revolution, bodo letos z nami sodelovali tudi znanstveniki Znanstveno raziskovalnega centra SAZU, strokovnjaki društva Morigenos – slovenskega društva za morske sesalce in podjetja za aplikativno ekologijo Limnos (strokovnjaki s področja znanja o sožitju z naravo naših prednikov). Med projekti je tudi projekt, ki uživa podporo aktualnega predsednika Republike že od leta 2006.

 

Za več informacij smo vam na voljo na naslovu novice@planet-zemlja.org ali 01 620 25 22.