TOMO KRIŽNAR NA EKO KONFERENCI

tomo-kriznarNaravnost iz Nubskih gora, bo šesto mednarodno Eko konferenco otvoril svetovni popotnik Tomo Križnar. Otvoritev bo potekala v obliki pogovora, ki ga bo vodila predsedujoča konferenci, mag. Tanja Cegnar.

Obeta se nam torej zanimiv uradni začetek konference z gostom, ki je že leta 2007 podprl prizadevanjem društva v okviru akcije Zgledi vlečejo. Takrat je povedal:

“Tudi dogajanja v Darfurju so posledica segrevanja ozračja, saj je vode na tem področju vse manj. Konflikti med pripadniki različnih narodov pa nastajajo prav zaradi tega, ker se ne uspejo dogovoriti o gospodarjenju s preostankom tega naravnega bogastva. Zato smo s porabo fosilnih goriv in povzročanjem segrevanja ozračja soodgovorni tudi mi v razvitem svetu.”

S tem se je pridružil tistim slovenskim mnenjskim vodjem in posameznikom, ki podpirajo akcijo Zgledi vlečejo in se osebno zavezujejo, da bodo v prihodnje pri vseh nakupih pozorni tudi na obremenjevanje okolja.

Izjavo lahko podpišete tudi vi na spletni strani društva: https://www.planet-zemlja.org/ostali-projekti/zgledi-vlecejo/.

Na fotografiji: Slovenski popotnik, publicist, aktivist in poznavalec dogajanj v Afriki Tomo Križnar podpisuje izjavo duštva Planet Zemlja (foto: Severina Sluga)