OSMI ROJSTNI DAN DRUŠTVA PLANET ZEMLJA

jinjangNa današnji dan pred osmimi leti je postalo uradno – ustanovili smo društvo Planet Zemlja, prvo v Sloveniji, katerega poslanstvo je komuniciranje okoljskih tem. V tem času smo v svoje vrste povabili vrsto znanih Slovenk in Slovencev, ki nam s svojimi znanji in zanimanji nudijo podporo pri nagovarjanju javnosti o pomenu odnosa do okolja na kvaliteto bivanja teh in prihodnjih generacij. Ker nam ni vseeno! Slogan, ki nam ga je “davnega” leta 2007 na našem prvem dogodku “izbral” legendarni Andrej Karoli z Vala 202.

Hvaležni vsem podpornim članom in podpornim prijateljem, ki v našem delu prepoznavajo doprinos družbi, stroki in državi. Naše aktivnosti smo v teh letih namreč razširili prav na vsa področja in vse tipe javnosti, zelena nit projektov pa je varstvo narave in varovanje okolja. Po teh dveh zakonih nam je država tudi podelila status društva, ki deluje v javnem interesu.

Relativno dolga pot je torej za nami, kljub teži časa pa upamo, da je še daljša pred nami. Današnji dan smo začeli z obiskom otrok OŠ Davorina Jenka v Cerkljah na Gorenjskem in zanimanje teh otrok za okolje, ki ga dnevno in tudi doma izkazujejo skozi vprašanja in dejanja, nam je znova dalo zagon za upanje, da se našemu Planetu Zemlja ne obeta tako slaba prihodnost.

Irena, Vili in Vito,

ustanovni člani društva Planet Zemlja