ZASTAVA ZELENI ODTIS SPET DOMA

julij2015 031V teh dneh smo se vsled priprav na tradicionalni dogodek EKO RELI, srečali z dvakratnim zmagovalcem relija (2011 in 2013), Francem Lovšetom. Ta je leta 2013 iz rok takratnega ministra za okolje dr. Roka Žarnića prejel prehodno zastavo Zeleni odtis.

To je bilo prvič, da se je dogodka udeležil okoljski minister ter projektu namenil zastavo Zeleni odtis, ki jo podeljuje Ministrstvo za okolje za prizadevanja na področju ekologije oziroma za okolju prijazne aktivnosti.

Eko reli, ki je bil sprva bienalni dogodek (2009, 2011, 2013), pa se je lani (2014) na povabilo prvega sejma Green v Gornji Radgoni znova odvil, med udeleženci pa je sedel tudi okoljski minister mag. Dejan Židan, ki je prehodno zastavo podelil s pomočjo tedanjega Evropskega komisarja za okolje dr. Janeza Potočnika vozniku električnega vozila Andreju Pečjaku, zmagovalcu Eko relija 2014.

Organizator ima tako zdaj dve zastavi Zeleni odtis, kar bo s pridom uporabilo za motivacijsko modifikacijo projekta. Lani se je dogodka namreč prvič udeležilo električno vozilo in tako se bo morda kategoriji vozil na fosilna goriva, lahko pridružila še kategorija vozil na obnovljive vire.