Eko beri

eko-beriPred vami je projekt, ki je v preteklih letih požel največ zanimanja. Morda zato, ker ga lahko izvajate kot vam to najbolj ustreza, ali ker vas ne časovno ne lokacijsko pretirano ne omejuje… Gre za projekt s katerim želimo približati skrb za okolje najmlajšim na njim dopadljive in razumljive načine.

Kot nekateri že veste, je za izvedbo projekta potrebno izhajati iz zgodbe v knjigi, pri tem pa lahko izbirate prav med vsemi knjigami sveta, ki obravnavajo ekološke vsebine in so primerne za vaše varovance. Letos smo se za vas še posebej potrudili in s pomočjo JSKD, pripravili seznam knjig, ki ste/so jih v preteklem letu prebirali vaši »kolegi« na drugih zavodih. Seveda to ni obvezna literatura, temveč le sugestija tistim, ki bi jim lahko koristila.

Letos smo vzpostavili tudi sodelovanje s Košarkarsko Zvezo Slovenije, ki je v preteklih letih izdala dve knjigici in s tem izkazala svojo družbeno odgovornost: Lipko in Košorok ter Lipko in svetovni prvaki. Trem skupinam, ki se bodo odločile za eno od teh knjig in bodo po oceni komisije pripravile najboljše, najlepše, naj izdelke oz. projekt iz zgodbe, pa bo KZS prispevala prav posebno nagrado – jeseni bo s pomočjo Lipka (maskota Igrive košarke – projekta, ki ga na KZS izvajajo za otroke med 4. in 9. letom starosti) na zavodu zasadila pravo lipo.