Energetsko učinkovita soseska Junior

logoPred vami je projekt, ki je bil prvič izveden v šolskem letu 2011/12 v okviru natečaja Planetu Zemlja prijazna šola/vrtec in je od tedaj prejel nemalo priznanj s strani gostiteljev projekta. Tedaj je veljal še za pilotski projekt, saj se je njegov izvirnik (evropski projekt Energy Neighborhood) izvajal le med gospodinjstvi, ki pa smo ga uspešno in predvsem z voljo in pomočjo strokovnjakov Gradbenega instituta ZRMK (nosilci evropskega projekta), priredili in ponesli med šolarje.

Gre za projekt, ki nas uči varne in varčne rabe energije, obenem nam omogoča vpogled v spoznavanje strukture rabe energije, učenje prilagajanja z uporabo obnovljivih virov energije in predstavitvi oblike varčevanja energije. Otroci bodo s pridobljenim znanjem lahko zmanjšali svoj ogljični odtis in pomagali staršem prihraniti nekaj denarja. V teh časih, je slednje lahko še kako dobrodošlo tako doma, kot tudi na vaših zavodih.

Želja je, da bi zavodi pridobljena znanja s pridom izkoristili in jih vpeli v delovanje zavoda – v mejah zmožnega, seveda. V kolikor se bodo pridobljena znanja prenesla tudi na domača gospodinjstva, lahko štejemo, da je projekt polno uspel!