Food revolution

Food revolution - okrogelNa Japonskem je običaj, da gospodinjstva enkrat na teden uporabijo pri kuhi hrano, ki jim je prek tedna ostala. Tako očistijo zaloge in naredijo prostor za novo, svežo hrano, na ta način pa tudi zelo malo hrane zavržejo. Morda ne bi bilo narobe in morda je napočil čas, da se tega običaja navzamemo tudi v Sloveniji.

Pred vami je torej projekt Food revolution, ki se izvaja že četrto leto zapored, v Slovenijo pa je prišel prek istoimenskega gibanja svetovno znanega kuharja Jamiea Oliverja. Izvajamo ga z željo po širjenju potrebe po zdravi prehrani, priložnosti izmenjave idej, receptov, izkušenj, podajanja odgovorov na neznanke v kuhinji, pa tudi z željo, da bi v teh, za večino res težkih časih, poiskali odgovore za »pravo« pripravo hrane v trenutkih, ko so nam na voljo le še ostanki sestavin. Delavnice izvaja poznavalka skrivnosti kuhanja brez glutena, uporabe nenavadnih sestavin, ostankov hrane,… ter predsednica društva Skrinja, Tanja Gobec.

Odločitev o bolj zdravem načinu prehranjevanja in preprečevanju sodobnih obolenj, je vaša. Če vas delavnica zanima in bi jo želeli izvajati v vaši hiši, podjetju, šoli, vrtcu, nam pišite na naslov: dogodki@planet-zemlja.org.

V kolikor se bodo pridobljena znanja prenesla tudi na vaša domača gospodinjstva, lahko štejemo, da je projekt polno uspel!