Od zrna do kruha

 logoPred vami je projekt, ki je del vseslovenskega natečaja Planetu Zemlja prijazna šola/vrtec že od samega začetka in je iz leta v leto bolj priljubljen med zavodi. Od tedaj je prejel tudi nemalo priznanj s strani gostiteljev projekta, doživel pa tudi vrsto zanimivih povabil na domačije, kjer so pekli kruh in druge kvašene dobrote v raznolikih pečeh.

Ker gre za projekt ki prikazuje postopke peke kruha (od žita do hlebčka ki zadiši iz pečice na naše krožnike), potrebujemo s strani gostitelja delavnice primeren prostor za izvedbo (kuhinja, pečica, voda..) in surovine (moka, sol, kvas), za dobro voljo in odlično malico, pa bo poskrbela vaša gostja. Slušatelji bodo s pridobljenim znanjem lahko v svoje domove vnesli nekaj novega znanja, morda celo izboljšali odnos do kruha in s tem družini prihranili kakšen evro.

Želja je, da bi pridobljena znanja s pridom izkoristili in jih vpeli v delovanje zavoda, podjetja, ustanove – v mejah zmožnega, seveda. V  kolikor se bodo pridobljena znanja prenesla tudi na domača gospodinjstva, lahko štejemo, da je projekt polno uspel!

Na delavnico se lahko prijavite na e naslovu: dogodki@planet-zemlja.org.