Zdravko na obisku

logo ZVI-za dopiseV šolskem letu 2015/16 smo se odločili, da poskušamo v zavode prinesti nov, drugačen projekt, ki bo zajemal tudi obisk maskote, ki vedno znova tako zelo razveseli otroke. A ta maskota bo ponujala več. Njen namen je otroke naučiti pravilnega, varnega gibanja, jih nad tem navdušiti in opozoriti na morebitne nevarnosti pri igri. Prepričani smo, da bodo nasvete Zdravka drugače sprejeli in ti bi se jim morda tudi lažje (bolj živo, barvito,…) vtisnili v spomin. No, poskusiti vsekakor ni greh, pravijo in prepričani smo, da to v našem primeru drži.

Cilj projekta je torej osveščanje o prednostih in pomenu gibanja, pravilnega razvoja motorike in izobraževanje o varnosti pri igri. Primeren je tako za otroke (VVZ in prve triade OŠ) če gre za igro, kot tudi za zaposlene ter starše, če gre za predavanje.

Želja je, da bi pridobljena znanja s pridom izkoristili in jih vpeli v delovanje zavoda – v mejah zmožnega, seveda – kot tudi v svoj vsakdan. V kolikor se bodo pridobljena znanja smiselno prenesla tudi v domače okolje in pripomogla k varnejšemu odraščanju, lahko štejemo, da je projekt polno uspel!