JUBILEJNI EKO RELI 2015

zeleniOdtis-350x210Te dni se bodo na pot od Ljubljane do Maribora podale ekipe petega Eko relija, dogodka, ki ga tradicionalno izvaja društvo Planet Zemlja s ciljem osveščanja o večplastnem pomenu varne vožnje. Ta je namreč tudi bolj varčna in posledično bolj okolju prijazna. Ekipe bodo tudi tokrat sestavljale znane in pomembne osebnosti, na pot pa se bodo z nami podali tudi predstavniki medijskih hiš.

Start letošnje 200 kilometrov dolge trase bo v Ljubljani, cilj v Mariboru, potovali bomo z znanimi osebnostmi in predstavniki medijskih hiš, pa tudi predstavniki evropskega projekta Clean Drive ter učitelji varne vožnje. Eden od ciljev letošnjega Eko relija je tudi promocija goriva CNG, saj motorna vozila s tem pogonskim gorivom povzročajo precej manj izpustov.

Na cilju bomo najboljšim izročili prehodno zastavo Zeleni odtis, ki jo je leta 2011 projektu podaril tedanji minister za okolje.

Več o dogodku, ki ga podpirajo Energetika Maribor, Energetika Ljubljana in Aeolus pa v naslednjih objavah ali na FB strani Eko reli.