josianaFINANCIRANJE TRAJNOSTNIH PROJEKTOV IN MIKROKREDITI V PODJETNIŠTVU

Dogodek organizira Portal Novi Podjetnik bo v četrtek, 3. decembra, ob 9.00 v Tehnološkem parku Ljubljana 19/2 in bo predvidoma trajal dve uri.

Gostja bo gospa Josiana Arippol, »učenka« prof. Yunusa, globalna trajnostna podjetnica in humanitarka; v Sloveniji bo le nekaj ur.

V debatni skupini sodelujejo tudi znani slovenski strokovnjaki.

Teme: trajnostno financiranje in poslovni modeli, zdrav tok denarja, socialno podjetništvo, žensko podjetništvo, mikrokrediti in evropske razmere.

Pogovor bo v angleščini, brez prevoda. Udeležba je brezplačna.

Prosimo za predhodno prijavo, saj je prostor za publiko omejen.

Prijave: http://novipodjetnik.si/financiranje-trajnostnih-projektov-mikrokrediti-v-podjetnistvu/

Josiana Arippol

Živi in dela med Brazilijo in Nizozemsko ter rodno Italijo, katere državljanka je še vedno. Vpeta je v različne dolgoročne projekte, zlasti na zgoraj navedene teme; zelo se zavzema za pridelavo zdrave hrane, pomoč kmetom z mikrokrediti, je soustanoviteljica nizozemskega podjetja Images for the thought in brazilskega Etica da Terra, ki mu je vlada dodelila poseben status. Je tudi “učenka” nobelovca, prof. Yunusa. Sodeluje s številnimi vladami, predvsem pa s številnimi nevladnimi in finančnimi organizacijami po svetu, z željo pomagati tistim, ki imajo razvojni potencial in v obstoječem sistemu financiranja ne morejo priti do sredstev.

Več o njej preberite v intervjuju, objavljenem na: http://novipodjetnik.si/josiana-arippol-o-mikrokreditih-in-gensko-spremenjenih-organizmih/, verjetno pa vas bo zanimal tudi prispevek o mikrokreditih.