Zimsko ekošportanje

Dogodek Zimsko ekošportanje__sporočilo za javnost, aV soboto, 30. januarja, smo se člani društva Planet Zemlja udeležili desetega tradicionalnega Zimskega ekošportanja v Lumpi parku v Tivoliju.

Na dogodku Zimsko ekošportanje smo se naučili, zakaj je pomembno aktivno ter športno preživljati prosti čas, kaj je glavni pomen zdravega življenja, kako pravilno recikliramo in kakšne so prednosti ter pomen ekološke ozaveščenosti.

Na naši stojnici smo predstavili svetovno gibanje znanega kuharja Jamieja Oliverja Food revolution, katerega ambasadorji smo. Obiskovalcem smo ponudili domačo kruhovo potico, jih povabili k izpolnjevanju ankete in jim v zameno za sodelovanje podarili recepte za okusne jedi iz ostankov hrane. Z njimi smo tudi spregovorili o zdravi prehrani in jim predstavili, kaj gibanje Food revolution sploh je.

Organizator podjetje ESA tim je k sodelovanju povabil klub Mustangs Ljubljana, ki je obiskovalce razgibal z ameriškim nogometom. Za popestritev dogajanja je skrbela tudi maskota podjetja ESA tim, eko Pip.

Organizator je prispevke, zbrane na Zimskem Ekošportanju, namenil projektu Botrstvo v Sloveniji, ki pomaga otrokom iz socialno šibkejšega okolja.