ZVOKI LJUBLJANE

zvoki_ljubljaneNacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ) bo letos obeležitev Mednarodnega dne ozaveščanja o hrupu združil s projektom Ljubljana, zelena prestolnica Evrope 2016.

 

Prvi dogodek bo potekal v ponedeljek, 4. aprila 2016, ko bodo v paviljonu pred mestno hišo v Ljubljani predstavili aplikacijo za pametne telefone “ZVOKI LJUBLJANE”, s katero NIJZ skuša z vašo pomočjo zbrati čim več vtisov o zvočnem okolju v Ljubljani. Brezplačna aplikacija za pametne telefone posameznikom omogoča, da po lastni presoji posnamejo zvok na poljubni lokaciji na področju Mestne občine Ljubljana, izpolnijo vprašalnik in s tem sporočijo, kako zvoki okolja vplivajo nanje. Lokacija se bo ob tem samodejno zabeležila.

Aplikacija že deluje, natančna navodila za delo pa so na voljo na naslednji spletni strani.
Svoje vtise lahko sporočite tudi tako, da izpolnite spletni vprašalnik  ali pa se oglasite v paviljonu pred mestno hišo, kjer bo na razpolago v papirni verziji, ga izpolnite in oddate svoje mnenje v paviljonu pred mestno hišo ali pa ga pošljete na naslov okoljskihrup@nijz.si. Vprašalnik v pdf. formatu je dosegljiv na naslednji povezavi.