POVZETEK ZELENEGA TEDNA V KAVKI

20160707_170510Danes se je v Domu Kavka na Livških Ravnah zaključil teden dni zelenih počitnic za otroke iz Slovenije in Italije. K programu učiteljev CŠOD, smo svoje delavnice prispevali tudi člani društva Planet Zemlja. Teden se je hitro obrnil, zato smo z otroki preverili njihov odnos do okolja, ter temu prilagodili nekaj novih spoznanj ter izkušenj, ki jih bodo lahko še dolgo nosili v sebi.

Posadili smo malino, ki nam jo je podarila Drevesnica Bilje, ki bo lahko še dolgo služila obiskovalcem Doma. Ob koncu tedna smo ugotovili, da smo “pridelali” zgolj nekaj dekagramov odpadkov, pa še ti so bili vsi razgradljivi (papir). Tega smo s pridom uporabili tudi za izdelavo knjige, ki smo jo poimenovali Zelena knjiga modrega planeta, v katero so otroci zapisali kopico novih znanj ter nasvetov za vse bodoče uporabnike Doma Kavka.

Društvo Planet Zemlja, ki od nastanka leta 2007 deluje motivacijsko in pozitivno, je tudi tokrat otroke nagradilo s priznanji, posebno zahvalo pa smo predali zaposlenim v Domu, ki že leta skrbijo za dobro počutje in odlično razpoloženje vseh, ki vanj stopijo.

Vsem navedenim, vodstvu CŠOD in staršem otrok se člani društva iskreno zahvaljujemo za zaupanje in želimo obilo dobrih, koristnih in lepih izkušenj!

Na fotografiji skupina otrok, ki je sledila delavnicam društva Planet Zemlja.