DOM NA KREDARICI

d2e3fdab-7b1d-4abb-968f-f32b605b4956»Dom na Kredarici« je gledališka predstava, ki jo je avtor Marsel Gomboc napisal v poletju 1995. Skupaj z režiserko, svojo ženo Leono, sta jo z igralci Dovškega odra krstno uprizorila januarja 1996. Predstava je bila uprizorjena dvanajstkrat, ogledalo pa si jo je 1500 obiskovalcev.

Gledališka predstava DOM NA KREDARICI je planinsko kriminalna komedija, ki ima polno vzgojnih vidikov. Pisec je preko nje želel vplivati na vse tiste pohodnike, ki  gredo v gore zaradi napačnih vzgibov, katere pokaže preko osrednjih likov. Oblastna in domišljava Ljubljančanka in njen ponižni mož rešujeta krizo v zakonu, navadna delavca žene v gore stava, trije pubertetniki  bi radi v hribih dobro zabavo…  Vsi popotniki, vključno z domačinom, ki redno prihaja v planinski dom, postanejo kar naenkrat glavni osumljenci  ropa, ki se je zgodil v dolini in ga rešuje domači  policist in gorski reševalec… A vse skupaj le ni tako, kot se zdi…

S prenovljeno, a v pretežni meri izkušeno zasedbo na odrskih deskah, s kančkom novega gledališkega pristopa in na pobudo Turističnega društva Dovje Mojstrana, sta se Leona in Marsel s svojo igralsko ekipo lotila dela in po 20 letih obnovila še danes aktualno predstavo, ki bo uprizorjena v petek, 02.09.2016 in soboto, 22.10.2016 ob 20.00 uri v Kulturnem domu na Dovjem.

Vstopnice so na razpolago v Slovenskem planinskem muzeju v Mojstrani po ceni 10,00 EUR/vstopnico.

Vabljeni!